ArTechLab presents @ TETEM

ArTechLab @ TETEM

ArTechLab presents at the Tetem’s Medialab exhibition space. You’re welcome to visit us at our opening, 7th February at 5 pm, hope to see you there!!!!
Datum: 31 januari tot en met 17 februari 2013
Kunstenaars: Kelly Bossinade, Moyca Gort, Arvid Jense, Barbara Leloux, Roos Meerman, Julian Rotter en Corrie Verbeek
Locatie: TETEM kunstruimte, medialab
Opening: 7 februari 2013 om 17:00 uur

Dubbele opening met live demonstraties, optredens en performances
De tentoonstelling van ArTechLab opent op donderdag 7 februari van 17.00-20.00 uur, samen met de opening van ‘On the edge’ van Studio Complex. In ArTechLab zullen de studenten live hun innovatieve off-track research tonen en toelichten, die ze met de begeleidende researchers van ArTechLab hebben ontwikkeld. Ontdek hoe een gehackte laser gebruikt kan worden als high-tech naaimachine, of hoe je met een 3D printer ook 3D wol kan weven! Kijk bij On the edge voor informatie over het openingsprogramma van Studio Complex.

Experimentele eindprojecten
In deze tentoonstelling presenteert ArTechLab de afronding van projecten van ArtEZ studenten die afgelopen half jaar experimenteel onderzoek hebben gedaan in het ArTechLab Enschede. Maak kennis met de innovatieve projecten van:

– Kelly Bossinade, Crossmedia Design Enschede
– Moyca Gort, Product Design Arnhem
– Arvid Jense, Conservatorium Enschede
– Barbara Leloux, Illustratie Zwolle
– Roos Meerman, Product Design Arnhem
– Julian Rotter, Media Art Enschede
– Corrie Verbeek, Fine Art Enschede

Onder leiding van het ArTechLab Team:
– Eric Klarenbeek, Designer
– Filip Jonker, Artist
– Paul Jansen Klomp, Electronic Engineer
– Frank Kolkman, Designer
– Thomas Chudoba, Artist
– Bas Molkenboer, Programmer, 3D printing specialist

ArTechLab
Het ArTechLab is een multidisciplinair Design, Art & Science Researchlab, met als kernpunt nieuwe materialen en technieken. Het is een initiatief van de ArtEZ Academie voor Art & Design in Enschede, o.l.v. designer Eric Klarenbeek en heeft verbindingen met tal van personen, instellingen en bedrijven uit het onderzoeksveld.

Het lab faciliteert onder meer tools en technieken als 3D printen, lasergraveren en lasersnijden en 2 en 2.5D graveren. Het lab beschikt over meerdere 3D printers, waaronder één voor werk van 40x40x40 centimeter. Voor de deelnemers worden expertlezingen door gerenommeerde kunstenaars en ontwerpers georganiseerd. Ook kunnen zij op bezoek bij bedrijven uit het onderzoeksveld en instituten zoals de landelijke Fablabs.

Alle derde en vierdejaars studenten van ArtEZ of de Utwente kunnen een onderzoeksvoorstel indienen bij het ArTechLab. Bij de beoordeling van de voorstellen staat het innovatieve karakter voorop. De studenten van de ‘beste’ 15 ideeën worden uitgenodigd voor een werkperiode van vijf maanden, die geldt als minor. Een team dat bestaat uit adviserende kunstenaars, ontwerpers uit de beroepspraktijk, technisch instructeurs en elektronicaexperts begeleiden de studenten bij de uitvoering.

http://www.tetem.nl/nl/activiteit/details/243/artechlab

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s